×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /home/dejmaj/majkic.net/images/sertifikati/svi
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sertifikati/svi

Kao što i naslov kaže, u potrazi sam za donatorom ili sponzorom za Projekat: DM Spot portal koji je zamišljen da bude atraktivan, ambiciozan i originalan web sajt, namjenjen srpskom tržištu ali i zemljama u okruženju. Na njemu je planirano da se objavljuju članci i praktični savjeti iz naučno-tehnološke oblasti.

Ovo je posljednja verzija popularnog sistema za upravljanje sadržajem Joomla! izrađena na robusnom T3 frejmvorku. Odlikuje ga responzitivnost, jednostavnost i preglednost.

Sadržaj je unikatan, a web sajt je solidno opzimizovan za pretraživače pa je i posjeta uglavnom sa istih ili posredstvom društvenih mreža. 

CILJ I SVRHA OVOG WEB SAJTA je:

 • da pozdravi DOBRO i da ugrize ZLO,
 • da podrži KORISNO i da izvuče tepih ispod nogu ŠTETNOM,
 • da ČOVJEČNO, i SOLIDARNO RAVNOPRAVNO ugradi u temeljne principe funcionisanja društva, u organima republičke uprave, privatnom sektoru ali i šire ...

MOTO PORTALA

Rađanje novih ideja kao dokučivanje novih mogućnosti koje nas izdižu iznad zemnih stvari i upućuju nam pogled daleko iza magli satkanih od sumnji i strepnji od nepoznatog, tražeći od nas da se usudimo, da usud promijenimo, i hrabro pronesemo ideju, kao Olimpijski plamen Saznanja, da svijet može biti drugačiji, bolji, srećniji, ako je ostvarimo...

Ukoliko željite da pomognete rad ovog portala, ovo su opcije

Donacije ili sponzorstvo može biti u novcu ali i u drugim resursima neophodnih da se ovaj sajt dalje razvija. Npr. potrebno je obezbjediti domenu, bolji i brži hosting, SSL certifikat, ljudske resurse za optimizaciju sajta, izradu redovnih backup-a i ažuriranja, lektorisanje, prevod na engleski jezik i još mnogo-mnogo toga - ako znate nešto od ovoga, javite se.

Za uzvrat, ja vam mogu postaviti vaš članak (recenzija ili sl.) ili vezu na vaš sajt. Takođe, mogu da reklamiram vašu djelatnost i sl.

Ukoliko ste zainteresovani, imate razloge i mogućnosti i želite da ulažete u domaću web scenu, za više informacija kontaktirajte me putem kontakt forme ili email-a.

Donaciju možete uplatiti i direktno putem instrukcije za plaćanje putem banke, POST NET poštanske uplatnice ili putem PAYPALL-a klikom na link ispod.

Donacija je ljubav - pružite je...

 • Evropska iskustva u upravljanju promjenama na IT projektima - VIII međunarodni naučno-stručni skup Informacione Tehnologije za e-Obrazovanje ITEO (Preuzmite .pdf dokument)
 • Poslovna inteligencija kao upravljački mehanizam javne uprave - XI međunarodni naučno-stručni Simpozijum INFOTEH®-JAHORINA 2012
  (Poslovna inteligencija kao upravljački mehanizam javne uprave 26/03/2012)

 • BEDŽ broj 2 - Tema: Izvještaj sa Debian konferencije u Njujorku (Preuzmite dokument)

 • BEDŽ broj 1 - Tema: Stručno usavršavanje u inostranstvu -  Malezija (Preuzmite dokument)

 • Časopis "Moderna uprava", broj 2, stručni rad na temu: Principi, mjere i standardi metodologije izrade zaštite informacionokomunikacionog korpusa podataka, - april 2009. ISSN 1840-2283

 • Časopis "Moderna uprava", broj 1, tema: "Elektronska komunikacija kao alat u administrativnom sistemu", Banjaluka, Bosna i Hercegovina, 2007, ISSN 1840-2283

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 9)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 8)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 7)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 6)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 5)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 4)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 3)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 2)

 • Bilten Agencije za državnu upravu (broj 1)

 1. Joomla! CMS, posljednje generacije
 2. Dvojezički sajt: Engleski i Srpski
 3. Mobilna verzija sajta: za iPhone, iPad, Android, Windows Phone i sve ostale mobilne telefone
 4. Newsletter servis - FeedBurner
 5. Komentari sa RSS i ocjenjivanjem
 6. Tagovi, RSS, Twitter displej
 7. PayPall donacija
 8. CSS Based Tableless Design
 9. 32 Versatile Module Positions
 10. Utilize 1, 2 and 3 column layouts
 11. 3 Built-in Menu Systems
 12. Wide variety of Typography Styles
 13. W3C XHTML 1.0 Transitional. W3C CSS Valid

+ Joomla karakteristike:

 1. Registrovanje korisnika
 2. Upravljanje korisnicima
 3. Upravljanje banerima (on line marketing)
 4. Upravljanje događajima (tempiranje vijesti)
 5. Vrednovanje članaka
 6. Najnovije vijesti (prikazivanje posljednje unešenih vijesti)
 7. Najpopularnije vijesti (prikazivanje koje su najčitanije vijesti)
 8. Ankete i njihova administracija
 9. Restrikciju prikaza određenih dijelova sadržaja (samo za npr. registrovane članove),
 10. Web linkovi
 11. Foto galerije (napredni foto efekti)
 12. Pretraga sajta (jednostavna i napredna)
 13. Izvještavanje i  analiza posjetilaca
 14. Trenutno posjetilaca na sajtu
 15. Arhiva (arhivirajte vijesti koje Vam trenutno nisu potrebne)
 16. Uređivač naslovne strane
 17. Aktuelna podrška zajednice za nove nadogradnje - verzije
 18. Bolja kontrola pristupa za pregled i obradu sadržaja sa podesivim korisničkim grupama i pregled nivoa
 19. Responzitivni dizajn (automatska prilagođenost uređaju na kome se stranica otvara, mobilni telefon, tablet, računar)
 20. Korisnički definisane strukture kategorija, od jednostavnih na jednom nivou, do složenih sa više nivoa kategorija - ACL (Access Control Level – Definisanje korisničkih privilegija za pojedine dijelove/kategorije sajta)-         
 21. Mogućnost višestruke instalacije paketa dodataka te update samo jednim klikom
 22. Proširena jezička podrška za lakše uređivanje višejezičkih portala
 23. Definisanje početka i kraja objavljivanja modula i više kontrole prikazivanja
 24. Svježi novi templejti i semantičko označavanje, ugodne kako za ljudsko oko, tako i za pretraživače
 25. Kreativne kontrole stilova
 26. Stotine dodatnih funkcija, pojednostavljenje toka i produktivnost
 27. Brža izrada pluginova kroz sve faze projektovanja, realizacije i ažuriranje.
 28. Grafički dizajneri dobijaju veću kontrolu i veću fleksibilnost za stvaranje savršenog web portala.
 29. Novost je i mogućnost pogonjenja J! CMS-a na novim vrstama bazama podataka. Pored dosadašnjih MySQL i MS SQL, tu su I PostgreSQL i Oracle.
 30. Korišćenje Joomla framework-a razvijenog korištenjem iskustva korisnika i njihovih ideja (user expirience - UX).
 31. Nova verzija Joomla CMS-a od sada se najviše oslanja na preporuke i iskustva korisnika. Glavni fokus je dat na korisnost, korisničko okruženje i pristupačnost.
 32. Nova administracija, Joomla korisničke biblioteke (Joomla UI library) i novi Joomla početni templejt.

Dopada Vam se ovaj web sajt?

Želite i vi imati sajt sličnih karakterisika?

Zahtjev pošaljite putem: Kontakt forme

it-instrukcije
Konačno imate mogućnost da otkrijete kako se dolazi do uspjeha uz provjerene savjete koje sam savladao. Saznajte, šta studirati, kako se usavršavati i koje knjige čitati na svom putu do uspjeha.
Možda će baš jedan od ovih savjeta da vas pogura u pravom smjeru i pomogne vam da dođete do željenog cilja.

Krenimo redom

Razlozi za korišćenje informacionih tehnologija

Da su informacione tehnologije (IT) sadašnjost i da poznavanje računara spada u osnovnu pismenost, već smo zaključili. Razlozi za korišćenje IT su jednostavni jer je digitalna pismenost postala veoma važan faktor socijalizacije svakog pojedinca. Kod učenika i studenata se može primjenjivati samostalno ili grupno učenje, bez оbzira na vrijeme i bez geografskih оgraničenja sa široko rasprostranjenom primjenom interneta. Što je još važnije, omogućena je interakcija učenika i studenata kroz forume i druge obrazovne sadržaje i njihovo učestvovanje u raznim aktivnostima koja su takođe bitna za školovanje, studiranje i obrazovanje.

S obzirom na činjenicu da je internet mreža uvijek dostupna i da je postala neophodna, učenici i studenti treba da nauče kako i gdje pronaći informacije, a za to je bitna pravilna edukacija.

Takođe je jasno da za savremeni sistem obrazovanja treba mnogo truda, znanja i naravno novca. Postoje planovi Vlada da se informatička mreža proširi, a obrazovni sistem podrazumjeva reforme u skladu sa tehnološkim promjenama.

Informacione tehnologijr su u relativno kratkom vremenu izmjenile način učenja i predavanja. Utvrđeno je da se korišćenjem IT poboljšava efikasnost učenja, a uporedo omogućava štednju vremena i novca u prostorno neograničenim uslovima. Klasičan način nastave gubi na značaju i novi obrazac učenja postaje elektronsko ili onlajn učenje.

S obzirom da se u budućnosti teško može zamisliti komunikacija, učenje i rad bez IT, trebalo bi da damo sve od sebe da tu budućnost učinimo lakšom i da ulaganje u sredstva informacionih tehnologija postane normalna pojava jer može samo da doprinese vašem prosperitetu.

Ove IT instrukcije su namjenjene za poslovne ljude

Pojam „nove pismenosti" podrazumjeva poznavanje i korišćenje računara, kako u radu tako i u svakodnevnom životu. Savladavanjem upotrebe računara mnogi radni procesi se ubrzavaju i pojednostavljuju.
Nastankom i razvojem globalne internet mreže, veliki broj različitih podataka i informacija stoji na raspolaganju svima koji koriste računar. Klasična pisma, koja su često putovala više dana, danas je zamjenila elektronska pošta, kao savremen način komuniciranja. Koristeći računare i sve mogućnosti koje kompetentnim korisnicima stoje na raspolaganju, ljudi podižu kvalitet svog života i poslovanja na viši nivo.

Prilika za kvalitetan posao

Savremene tehnologije su postale svakodnevica, pa su i veliki dio poslova koje obavljamo postali zavisni od poznavanja informacionih tehnologija. U današnje vrijeme ova oblast usavršavanja predstavlja predispoziciju za dobar posao, a sve manje "bonus" vještina koju je korisno poznavati.

Nakon završene obuke, kandidat će biti u stanju da:

Koristi računar za svakodnevne potrebe, odnosno:
 • Razumjeće način na koji funkcioniše računar i poznavaće osnovne dijelove i programe neophodne za njegovo funkcionisanje,
 • Znaće da ispravno koristi operativne sisteme
 • Znaće da ispravno koristi različit aplikativni softver
 • Znaće da vodi računa o privatnosti na internetu i informacionoj bezbjednosti
 • Razumjeće principe funkcionisanja društvenih mreža
 • Razumjeće principe funkcionisanja informacionih sistema
 • Razumjeće principe funkcionisanja komunikacionih/mrežnih uređaja
 • Razumjeće način na koji su organizovani podaci (fajlovi i folderi) i znaće lako da ih pronađe i prepozna
 • Znaće da koristi različite Internet servise
 • Znaće na koji način može samostalno da pronađe rješenje na problem pri korišćenju informacionih tehnologija
 • Savladaće upotrebu elektronske pošte (slanje i primanje e-mail poruka)
 • i još mnogo, mnogo toga upotrebom metode "Studija slučaja"

O instruktoru

Više informacija o instruktoru možete pročitati:

 1. Lični profil
 2. Download CV
 3. Obrazovanje
 4. Usavršavanja
 5. Radno iskustvo
 6. Vještine
 7. Objavljeni radovi

Način održavanja instrukcija

Instrukcije se održavaju 1 na 1 na adresi korisnika u trajanju od 2x45 minuta jednom ili 2 puta sedmično u poslije podnevnim časovima ili vikendom prema utvrđenoj dinamici rada.

Kako se prijaviti?

Zainteresovani kandidati upit mogu poslati preko KONTAKT formulara na sljedeći način:

 • Unesite svoje ime: Vaše Ime i Prezime,
 • Adresa elektronske pošte: Vaša e-mail adresa,
 • Naslov poruke: IT instrukcije,
 • Unesite svoju poruku:
  • Za poslovne ljude: Zanimanje, Stručnost, Cilj instrukcija, Adresa (Ulica i broj), broj telefona.
 • Sačekajte da vas pozovem

Prijavite se

dejan m

Zdravo svima laughing

DM Spot - Naučno-tehnološki portal je zamišljen da rađa nove ideje kao dokučivanje novih mogućnosti koje nas izdižu iznad zemnih stvari i upućuju nam pogled daleko iza magli satkanih od sumnji i strepnji od nepoznatog, tražeći od nas da se usudimo, da usud promijenimo, i hrabro pronesemo ideju, kao Olimpijski plamen saznanja, da svijet može biti drugačiji, bolji, srećniji, ako je ostvarimo.

Sadržaj portala DM Spot:

 • O meni,
 • Interesantni autorski tekstovi ali i pažlivo izabrani tekstovi o Informaciono-komunikacionim tehnologijama,
 • Inkubator ideja koji sam inicirao u interesu svih građana grada Banjaluka i Republike Srpske. CILJ: Da se zajedničkim snagama, konstruktivnim prijedlozima, napravi baza kvalitetnih ideja koje bi očistile, uljepšale i unkcionalno unaprijedile grad Banjaluku i Republiku Srpsku. Još jedan cilj je da se podstakne kreativno razmišljanje i inovativnost. Svi učesnici imaju mogućnost da na kreativan način i na jedinstvenom mjestu prezentuju i razrade svoju ideju – od biznis plana do praktične realizacije iste. 
 • Interesantni tekstovi o Republici Srpskoj,
 • Život i stil - Sitnice koje život čine ljepšim.
 • Naravno, vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Cilj portala DM Spot

 1. Pisanje autorskih tekstova,
 2. Plasiranje Know-How informacija,
 3. Održavanje sopstvenog znanja iz razvoja web tehnologija, web servisa, web dijzajna, web hostinga, internet oglašavanja i sl.
 4. Umrežavanje stručnjaka iz IT branše,
 5. Podsticanje kreativnog razmišljanja,
 6. Promocija potencijala Republike Srpske i sl.

Ukoliko nađete da Vam je ova posjeta koristila u bilo kom pogledu, napišite mi to, veoma ćete me obradovati.

Srdačan pozdrav i uživajte u životu!

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti Dejan Majkic Spot - Svi ste pozvani.

Dejan Majkić, MA in CS & IT

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti moj web sajt.

Na njemu ćete naći stvari koje volim:

 • podatke o meni,
 • mojoj domovini, Republici Srpskoj,
 • mojoj opsesiji, Informacionim tehnologijama i
 • sitnicama koje život čine ljepšim.

Naravno, vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je ova posjeta koristila u bilo kom pogledu, napišite mi to, veoma ćete me obradovati.

Srdačan pozdrav i uživajte u životu!

Dejan MAJKIĆ

Preporuka

Riješite današnji problem

Igrajte šah - Play chess online