Zаdаtаk nezavisnog novinаrstvа je dа slobodno pretresа svа jаvnа pitаnjа bez gnjevа i pristrаsnosti, dа prаvilnom kritikom vlаdinog rаdа potpomаže opoziciju, dа svojom lojаlnošću i nepristrаsnošću štiti vlаdu od neosnovаnih nаpаdа, dа podjednаkom revnošću dijeli udаrce desno i lijevo od sebe.

Ako ne čitaš novine, neinformisan si. Ako čitaš novine, dezinformisan si.

Suštinsko pitanje je šta onda raditi?

Koje su dugoročne posljedice od toga da imate previše informacija?

Jedna od posljedica je potreba da ste prvi, a ne i nužno tačni.

Vidite li koliku odgovornost mediji imaju?

Da prenose istinu, a ne samo da budu prvi.

Živimo u društvu u kojem je samo bitno biti prvi. Samo da se izbaci vijest. Briga nas koga ćemo povrijediti ili uništiti, briga nas da li je istina, samo kažemo i prodamo.

Postanete dobri u svemu ako to vježbate. Uključujući i sranje.

TV serija "Novine"

U pitanju je tvrd politički triler. U središtu priče je novinska redakcija u Rijeci kada ih u vlasničkom smislu preuzima građevinski tajkun ne bi li je stavio u funkciju dovođenja na vlast aktualnog gradonačelnika na poziciju predsjednika Hrvatske.

Iz te situacije preuzimanja novina rađa se čitav niz zapleta unutra redakcije, ali i izvan nje, u smislu povezanosti medija i politike, politike i kriminala, medija i kriminala, tako da je to neki koloplet u čijem je središtu ipak novinarstvo. Možda ovo i nije baš sasvim samo priča o novinarstvu, ali je primarno priča o novinarstvu, novinarstvu kakvo je danas i kakvim ga vidimo u skorijoj budućnosti.

Čitavu seriju možete gledati na ovom linku

Ukoliko koristite KODI v.17 ili v.18 možete preuzeti plugin "Green Build" i sve će vam biti podešeno za gledanje domaćih i stranih serija, filmova i TV kanala.

Ukoliko imate stariji Android npr. Android v.4 onda Kodi v.17 i v.18 nećete moći instalirati. U tom slučaju ćete umjesto KODI-ja koristiti MyGica koja je napravila svoju varijaciju Kodi ver 17 pod nazivom MyGica Media Center, izgleda i radi identično sa Kodi v.17, i potpuno je kompatibilna sa Android 4.4.2, 32Bit media plejerima. Nakon što ste je instalirali, ispratite uputstvo za instalaciju plugina "Green Build" i sve će vam biti podešeno.

Izaberite Serije, pronađite "Novine" i uživajte.

Autori: S.Pavić, N. Mrđenović i D.Washington


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended