violina

Violina uključuje sve. To je najljepši instrument za sviranje, najljepši zvuk daje, takođe veoma je melodičan instrument a kad sviraš melodiju, kažem, uvijek se iznova vraćaš na govor.

Uvek kad 'fraziraš', moraš da misliš kako bi pjevač otpjevao tu frazu, kako on diše tokom tog čina, tako znaš koliki zamah gudala moraš da postigneš. To je veoma bitno za razumjevanje muzike!

Ovo je rekao Austrijski violinist, pedagog, umjetnički direktor dva značajna festivala klasične muzike, onog u Šladmingu i Pajerbahu, osnivač Bečkog gudačkog kvinteta Tomas Kristijan. 

One pak, nisu pričale mnogo ali jedno je sigurno, čeka ih blistava karijera, za početak u Pekingu a vjerovatno i šire - da ne kažem u Republici Srpskoj. 

Pogledajte jedan mali dio:

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Preporuka

Riješite današnji problem

Igrajte šah - Play chess online