dan republike srpske

Odbor za proslavu Dana Republike Srpske usvojio je program za obilježavanje 9. januara — Dana Republike Srpske u 2017. godini.

Sjednicom je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Republike Srpske, predsjedavao Milorad Dodik, a u odluci stoji da su, kao i prethodnih godina, kod predsjednika Republike Srpske predviđeni tradicionalni prijemi predstavnika zakonodavnih i izvršnih organa i institucija Republike Srpske, predstavnika u zajedničkim organima Bosne i Hercegovine, vjerskih zajednica, kulturnih i naučnih radnika, privrednika, predstavnika boračkih organizacija, sportista, studenata, nagrađenih učenika i medija.

U sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu, Spomeniku banjalučkim bebama, kao i polaganje vijenaca na Spomen-obilježje bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića. Predviđena je i dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske.

Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biće održana 9. januara u sportskoj dvorani „Borik“. U svim gradovima i opštinama Republike Srpske biće obilježen Dan Republike Srpske, a u Banjaluci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umetnički program. Programom je predviđeno i tradicionalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko distriktu.

Banjaluka se priprema za proslavu 9. januara

Uprkos žestokim razmimoilaženjima vlasti u Srpskoj i opozicije, po pitanju Dana Republike vlada jedinstven stav. Srpska će slaviti svoj dan bez obzira na odluke Ustavnog suda BiH, jer na to imamo pravo, poruke su srpskih političara u proteklih nekoliko mjeseci.

Uprkos stalnim napadima iz Federacije, Republika Srpska neće se odreći svog dana, jasni su stavovi svih stranaka iz Srpske. Sve je spremno za obilježavanje 25 godina od nastanka, a to pokazuje i slika iz glavnog grada. Banjaluka okićena je zastavama Srpske. Zastve su postavljene na centralnom gradskom trgu i duž glavnih saobraćajnica.

Kao i prethodnih godina, predviđeni su tradicionalni prijemi predstavnika zakonodavnih i izvršnih organa i institucija Republike Srpske, pravosudnih organa, predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima Bosne i Hercegovine, predstavnika vjerskih zajednica, kulturnih i naučnih radnika, predstavnika boračkih organizacija, sportista, studenata, nagrađenih učenika i medija.

U okviru obilježavanja Dana Republike Srpske biće položeni vijenci na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu, Spomeniku banjalučkim bebama, kao i polaganje vijenaca na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biće održana 9. januara u sportskoj dvorani “Borik”.

Na obilježavanje Dana Republike Srpske svoj dolazak je potvrdio predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i više ministara iz Vlade Srbije.

srecan rodjendan

Vezani tekst: Dan Republike pišimo srcem


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended