washington-dc

VAŠINGTON - Predstavništvo Republike Srpske za saradnju, trgovinu i investicije sa Sjedinjenim Američkim Državama otvoreno je sinoć u Vašingtonu, a šef kancelarije će biti poznati vašingtonski analitičar i konsultant Obrad Kesić.

Otvaranju Predstavništva prisustvovala je i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija. Takođe, uz više uglednih zvanica iz američke prestonice, na svečanosti je bio i ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović, kao i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, koji se nalazi u privatnoj posjeti SAD.

Premijerka Republike Srpske je u govoru na svečanoj ceremoniji rekla da je ovo osmo Predstavništvo Republike Srpske u svijetu, istakavši da sem trgovine i ekonomske saradnje, ova vrsta kancelarija postoji da bi se objasnilo šta je Republika Srpska.

"Cilj je da se objasni da Bosna i Hercegovina i Republika Srpska kao njen dio, nisu samo dio političke priče, već i mjesto u koje može da se investira, i koje mnogo toga može da ponudi svijetu", dodala je Cvijanović.

Prema njenim riječima, namjera je da se na drugi način predstavi Republika Srpska, u odnosu na to kako je do sada prikazivana.

"Došla sam ovde poslije posjete Briselu, i nadam se da će nam ovo Prestavništvo pomoći u predstavljanju Republike Srpske", zaključila je premijerka Cvijanović.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended