dositejCIR Ver02

BANJALUKA - Projekat "Dositej", koji sprovodi kompanija "Lanaco", ocijenjen je u Izvještaju istraživanja projekta "Jedan na jedan eUčenje"od strane globalne korporacije "Intel" vrlo uspješnim. Republika Srpska je od strane "Intela" pomenuta kao jedan od naboljih primjera implementacije projekta "Jedan na jedan eUčenje" u svijetu i kao lider u regionu.

Kroz inicijativu nazvanu Projekat "Dositej", Republika Srpska predstavlja "1:1 eUčenje" za bolje pripremanje učenika za ekonomiju koja je sve više zasnovana na novim tehnologijama", navodi se u "Intelovom" izvještaju.

"Priprema za ovaj projekat trajala je nekoliko godina, nakon čega je isporuka računara učenicima u Republici Srpskoj počela 2012. Iz tog razloga ovaj izvještaj se fokusira na početnu viziju i faze planiranja projekta. Informacije su zasnovane na istraživanju kao i na projektiima '1:1 eUčenje' iz drugih dijelova svijeta", navodi se na stranicama jedne od najvećih IT globalnih kompanija.

"Intel" je sproveo studiju sa lokalnim istraživačima kako bi bolje razumjeli početnu viziju, benefite i izazove. Ovaj dokument rezimira rezultate istraživanja kako bi ključna saznanja bila korisna za društvo u cjelini. Izvještaj je zasnovan na originalnom prikupljanju podataka i analizi od strane lokalnih istraživača u saradnji sa istraživačima iz "Intela" i "SRI Internationala".

Metoda istraživanja

"Intel" sprovodi longitudinalno istraživanje razvoja eUčenja širom svijeta i upoređuje rezultate sa drugim programima. Razumijevanje uspjeha, izazova i implikacija regulative programa eUčenja su korišteni za poboljšanje postojećih i budućih inicijativa. 

Izvještaj Intela pogledajte OVDJE.

U narednom periodu očekuje se početak druge faze Projekta "Dositej" i nastavak daljeg opremanja škola u Republici Srpskoj. Više o Projektu "Dositej - eUčenje po modelu 1:1 u osnovnim školama u Republici Srpskoj" pogledajte OVDJE.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended