U organizaciji Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Agencije za informaciono društvo Republike Srpske, 20. i 21. marta u Banjoj Luci je održan okrugli sto pod nazivom „Strateški pristup reformi poslovnog okruženja u Republici Srpskoj“.

Cilj dvodnevnog okruglog stola je da pomogne Vladi Republike Srpske u formulaciji strateškog pristupa integralnoj reformi poslovnog okruženja, koristeći iskustva i dobre prakse iz regiona, s posebnim osvrtom na pravac predstojeće  reforme registracije poslovanja u Republici Srpskoj.

Ovom prilikom upoređeni su sistemi procesa poslovne registracije u Srbiji i Makedoniji, kao i razmijenjena praktična iskustva i rješenja o ovom procesu.

Zaključeno je da ne postoje jedinstveni recepti primjenjivi za sve, ali da se dobre prakse moraju zasnivati na novim informatičkim rješenjima i konkretnim olakšicama za korisnike, odnosno privredu.

Prezenteri i učesnici okruglog stola dolaze iz organizacija koje su radile na konkretnoj analizi, dizajnu i implementaciji reformi poslovnog okruženja i koji  strateški razvijaju institucije koje su okosnica ekonomija u Srbiji i Makedoniji.

Predstavnici Republike Srpske ocijenili su izuzetno korisnim i praktičnim doprinos kolega iz Srbije i Makedonije.  

Na okruglom stolu učesnicima su se obratili direktor Agencije za privredne registre Srbije Zvonko Obradović i registrator Milutin Maglov, te Dejan Damjanović i Andon Rumenov, predstavnici kompanije „Reaktiv“ koja je bila nosilac projekta reforme registracije poslovnih subjekata u Makedoniji.

Učesnici iz Republike Srpske bila su predstavnici resornih ministarstava, privrednih sudova, notari, poslovne zajednica, Poreske uprave, APIF-a, republičkiog Zavoda za statistiku i dr.

Prezentacije sa okruglog stola o reformi registracije poslovnih subjekata


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Top Top Top !!!

Igrajte šah - Play chess online