Zašto biste bili pod uticajem određene kompanije kojoj je u interesu da vam diktira koje TV programe ćete gledati, a koje nećete moći.

Postavlja se pitanje, kako vi, kao obični građani možete da utičete na ovo?

Postoje 3 načina. Ovo je prvi način.

Neko je osmislio pristup svim aktuelnim kanalima, filmovima, serijama i sl. na jednom mjestu i sve to potpuno besplatno.

Ovaj fenomenalan servis se zove KodiBALKAN IPTV. Pruža mogućnost da gledate praktično sve TV kanale i to bez one odvratne poruke "Za ovaj sadržaj nema prava prenosa"! Bez satelitske antene, bez pretplate za kablovsku televiziju, samo uz internet konekciju možete pratiti najpopularnije domaće i strane kanale visoke rezolucije.

Da ponovim, ako niste dobro čuli: u ponudi su nacionalni, internacionalni, dokumentarni, filmsko, sportski, muzički, dječiji kanali, kao i bogata videoteka sa mnoštvom kultnih i najnovijih filmova, crtanih, kao i dokumentarnih filmova, sa redovnim ažuriranjem i ubacivanjem novih naslova i to sve sa titlovima.

U sklopu liste kanala, bez ikakve dodatne novčane nadoknade, dobijate najbolje filmske, sportske i dokumentarne premijum pakete, gdje god na planeti da se nalazite, KODIBALKAN EXYU IPTV vam je uvijek dostupan.

Sa kojim uređajima možete da pristupite ovom servisu?

 1. Telefon (Android, iOS)
 2. Računar (Windows, Linux, MacOS)
 3. TV box (bilo koji sa Android OS, košta od 50 EUR na više. Ponudu pogledajte na dnu teksta. On pretvara vaš obični TV u Android TV)
 4. TV sa integrisanim Android OS.

Preporučena brza internet konekcije za nesmetano gledanje online video sadržaja tzv. strimovanje:

 • Video 4K rezolucije cca 15 mbps ili više,
 • Video 1080p rezolucije cca 10 mbps ili više,
 • Video 720p rezolucije cca 6 mbps ili više,
 • Video 480p rezolucije cca 2 mbps ili više,
 • Video 240p rezolucije cca 1 mbps ili više.

Za one koji žele da ovog trenutka probaju KODIBALKAN IPTV na računaru koji pokreće Windows, pametne glave napravile su poseban dodatak pod nazivom Balkan Green. Čim ga preuzmete, instalacija se radi u samo nekoliko klikova.

Lokacija za preuzimanje

Paket za instalaciju za Windows prezumite sa ove adrese (preporuka GREEN build):

https://kodibalkan.org/balkan-green-buildovi/

Za one koji žele da instaliraju ovaj servis na svom Android uređaju (mobilni telefon, TV Box, smart TV Android), ovo je detaljno uputstvo za instalaciju:

 1. Sa Google Play-a instalirajte Kodi
 2. Ispratite ovo video uputstvo ispod. (AŽURIRANO 10.11.2019: Umjesto navedenog izvora u ovom video uputstvu, koristite ovaj izvor: http://blackeyerepo.xyz/kodibalkan/)
 3. Uživajte

Uputsvo ispod ovog teksta predstavlja način na koji se "otvaraju" pretežno domaći sadržaji. Dakle, kad izaberete film, seriju i sl. i pojavi vam se poruka ispod, sve što treba da uradite je u ovom uputstvu: Uptobox PIN - Uputstvo

DRUGI NAČIN

Popcorn Time je multi-platformski, besplatni softver BitTorrent klijent za Android i iOS, koji uključuje integrisani medijski plejer. Aplikacije pružaju besplatnu "alternativu" uslugama za striming video sadržaja zasnovanih na pretplati, poput Netflix-a, HBO GO i sl.

Uz veoma lijep korisnički interfejs, moguće je postaviti željeni titl po difoltu, izabrati željenu rezoluciju i sve što treba je kliknuti play i malo sačekati. Dostupni su svi filmovi, serije. Sve strano.

Nedostatak mu je što je mala šansa da ćete naći neke domaće naslove bilo da su u pitanju filmovi i serije. Još jedan nedostatak, za razliku od Kodija i Balkan Green bild-a, Popcorn Time nema TV kanale.

Ali dobra stvar je što je istinski multiplatformska aplikacija, dostupna za sve poznate operativne sisteme. Kad je Android u pitanju, podržava sve verzije od v.4. Ukoliko želite na ga instalirate, moraćete preuzeti fajl sa ovog linka:
https://bit.ly/3n6Kfal Popcorntime.apk / 43.94 MB.

Dakle, nećete ga naći na Android prodavnici, iTunes-u, Windows direktorijumu i sl. Samo sa ove lokacije.

Ograničenja

 1. Ovo kratko uputstvo služi samo kao demonstracija servisa i ne mogu vam ga ja preporučiti da ga koristite za komercijalne potrebe.
 2. Postoji mogućnost da određeni TV kanali, filmovi i sl. u određenom trenutku neće biti dostupni.

Ako planirate kupovinu novog TV-a, trebate znati

Android TV je svaki televizor sa Android operativnim sistemom, koji je prilagođen tom uređaju. Sa druge strane, Smart TV je TV kojem je operativni sistem zasnovan na Linux-u. Najčešće je u pitanju webOS kod LG, Tizen kod Samsunga ili HomeOS.

Dolaze sa unaprijed postavljenim aplikacijama, koje nisu previše različite. Ali ono što jeste važno, na Smart TV nećete moći pokrenuti Kodi, niti Popcorn, pa samim tim nećete moći gledati sve pomenute TV sadržaje besplatno. Dakle, ako kupujete TV, razmislite da to bude Android TV ili ako baš želite da vaš novi TV bude npr. Samsung, onda ćete morati kupiti i Android Box.

Treći način je za one tradicionalne filmoljupce

koji mrze strimovanje a vole klasično, preuzmi pa gledaj sa USB-a, tu je fenomenalni portal: https://www.balkandownload.org/ Igrice, Programi, Serije i domaće i strane, filmovi i domaći i strani, muzika, knjige, turorijali...

Ako imate stari Android Box ili telefon...

U slučaju da imate ispravan Android Box sa verzijom Androida 4, 5 ili 6, koji nije moguće nadograditi na noviji Android, nemojte da bacate ovaj uređaj. Iako nećete moći da instalirate standardan Kodi posljednje verzije, kao što je iznad napisano, POSTOJI RJEŠENJE i za ovo. Zove se Mygica Media Center Kodi 17 for Android 4.4 and below.

Ovo rješenje je "zamjena" za Kodi koja funkcioniše po istom princimu kao i Kodi, čak je i identičan interfejs kao kod Kodija. Nakon što ga instalirate (kao i svaku drugu android apk aplikaciju), potrebno je da prođete kroz iste korake koji su navedeni iznad, da bi ste dobili Kodi Balkan.

Ovo fenomenalno rješenje omogućava da imate sve tv kanale i sadržaje kao da ste kupili novi Android Box. Sve radi besprijekorno. Vjerujte mi. Koristim ga već 3 godine bez problema. Ispod je link za preuzimanje:

https://bit.ly/3cOb6mB Mygica.apk - Media Center Kodi 17 for Android 4.4 and below / 56.51 MB

Ako se odlučite za kupovinu novog uređaja, Gearbest je pouzdano rješenje za online kupovinu

Pronašao sam vam 4 najprodavanija uređaja za vaš budžet (pogledajte slike ispod a tehničke specifikacije klikom na linkove):

 1. http://gbe.st/3028rxo do $30 (sasvim pristojan uređaj sa podrškom za Android 10)
 2. http://gbe.st/3028rxq do $70
 3. http://gbe.st/3028rxu do $160
 4. http://gbe.st/302cD4X do $215

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

 • podatke o autoru,
 • članke na temu nauke i tehnologije,
 • eBiblioteku, preporuke,
 • članke iz života i stila i
 • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Preporuka

Riješite današnji problem

Igrajte šah - Play chess online