Kako to i obično biva nakon smrti popularnih ličnosti, pišu se biografije, izdaju knjige – ako su pjevači u pitanju dolazi do velikog porasta prodaje njihovih albuma, a nekad se snimi i film. Tako, samo dva dana nakon smrti Stevea Jobsa, na internetu su se pojavile informacije kako Sony Pictures namjerava snimiti film o njegovom životu zasnovan na biografiji koja bi se uskoro trebala pojaviti u prodaji. Iz Sonyja ovu informaciju nisu htjeli komentarisati, a treba napomenuti da je upravo ova kompanija već snimila film o Marku Zuckerbergu – The Socail network s kojim su napravili odličan posao. Ako do snimanja filma zaista dođe, postavlja se pitanje koga će Sony odabrati kao glavnog glumca koji će glumiti Jobsa.

Inače, za njegovu biografiju zaslužan je Walter Isaacson koji je prvotno knjigu nazvao 'iSteve: the Book Of Jobs' da bi naknadno promijenio ime u samo 'Steve Jobs'.

Ova knjiga na 656 stranica bazirana je na više od 40 intervjua koje je Isaacson vodio s Jobsom proteklih godina i na više od sto razgovora s njegovom porodicom, prijateljima, kolegama i konkurentima te bi nam trebala dati brojne do sada nepoznate informacije o životu Appleova genijalca i tehnološkog vizionara.

Posljednji intervjuu s Jobsom Isaacson je obavio prije mjesec dana, nedugo nakon što je Jobs napustio mjesto izvršnog direktora Applea i, prema pisanju The Wall Street Journala, Steve je već onda bio svjestan da je njegov kraj blizu.

Isaacson je rekao da je Jobs, pri pisanju knjige, pristao na potpunu saradnju s njim te da nije želio uticati na njen sadržaj niti ju je uopšte želio pročitati prije objave. Inače, knjiga 'Steve Jobs' prvotno je trebala biti izdana u 2012. godini, ali naknadno je njeno izdavanje pomaknuto na 21. novembar ove godine.

Nakon Jobsove smrti prednarudžbe za kupovinu ove knjige masovno su porasle te je njen izlazak na tržište ponovno pomaknut – na 24. decembar, tako da će se u knjižarama i Amazonovom Kindle storeu moći kupiti za malo više od dva sedmice. Cijena knjige iznosi 35 dolara – na Amazonu je naknadno smanjena na 17,88 dolara, dok cijena e-knjige za Kindle iznosi 11,99 dolara.

Osim ove biografije, korisnici Kindlea i Nook e-čitača već mogu kupiti i strip o Steveu Jobsu, dok će se štampano izdanje stripa na tržištu takođe pojaviti krajem novembra. 

stevejobs

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended

Igrajte šah - Play chess online