Najviše svog vremena, moderan čovjek provodi koristeći mobilni telefon, tablet ili neki drugi oblik prenosivog uređaja koji će mu omogućiti pristup informacijama u trenutku kada su mu one potrebne.

Upravo iz tog razloga, korišćenje mobilnih aplikacija danas je prekretnica na tržištu u gotovo svim oblastima poslovanja. Mobilne aplikacije sa sobom nose velike benefite pomoću kojih možete lako pratiti vaše potrošače a samim tim im što bolje im prezentovati, a kasnije i plasirati svoj proizvod.

Ovo su značajniji benefiti mobilnih aplikacija u modernom poslovanju:

  1. Izgrađuje lojalnost između potrošača i brenda;
  2. Pojačava "brand awareness";
  3. Povećava online prisutnost;
  4. Povećava pristupačnost prosječnom korisniku;
  5. Povećava mogućnost prisutnosti s više platforma što dovodi različite korisnike.

Prema izboru Enterpreneura, ovi mobilni alati će vam sigurno pomoći u poslovanju:

TIMEFUL

TIMEFUL je aplikacija koja na jednom mjestu okuplja sve što ie važno za dobru organizaciju - raspored sastanaka, događaja i radnih zadataka, a sofisticirani algoritmi" će vam čak savjetovati kada je najbolje vrijeme da nešto napravite. Drugim riječima, Timeful "uči" iz vaših navika i evidencija te vam u skladu sa tim daje prijedloge kako da organizujete svoj prenatrpani dan.

SLACK

Kreator Slacka je Stewart Butterfield, jedan od suosnivača Flickra. Poslovna platforma Slack grupiše mrežnu komunikaciju projektnih timova na jednom mjestu te omogućava integraciju s nizom drugih alata (Google Drive, Dropbox, Trello.., dijeljenje fajlova, pretraživanje, kreiranje privatnih grupa i još mnogo toga.

EASILYDO

EasilyDo predstavlja pravi mali džepni pomoćnik tj. virtuelni asistent koji će organizovati vaš posao, ali i privatni život kako biste imali više vremena za sebe. Aplikacija će vam među ostalim objediniti dvostruke kontakte, skrenuti pažnju na neodgovorene e-mailove, podsjetiti na zakazane sastanke, davati obavještenja o saobraćaju i vremenskoj prognozi itd.

30/30

Evo jedne aplikacije za sve kojima ne leže rokovi često ili često odugovlače sa obavezama. Aplikacija 30/30 omogućava vam kreiranje liste zadataka koje morate obaviti i postavljanje brojača vremena za svaku aktivnost, odnosno u suštini pokazuje šta sve trebate napraviti i koliko vremena vam je preostalo za svaki zadatak, što bi vas u na kraju trebalo podstaći da se odgovornije uhvatite u koštac sa svakodnevnh obavezama i manje gubite vrijeme.

BITRIX24

Za najbolju besplatnu aplikaciju proglašena je „Bitrix24". Posjeduje preko 35 stavki koje možete iskoristiti u poslovanju - CRM, projekt menadžment, call centar, virtualna kancelarija, cloud call centar, upravljanje dokumentima, fakturisanje, e-mail marketing i mnogo više. Tri su stvari posebno značajne u vezi s Bitrix24. Prva, CRM i klijent menadžment. Druga, kolaboracija, i projekt menadžment. Treća, informacioni sistem za upravljanje ljudskim resursima. Aplikacija je u potpunosti besplatna za 12 korisnika. Dostupna je za iOS, Android, Web, Unix, Linux, Windows i MacOS. 

Još neke aplikacije vrijedne pomena:

1. Coshedule (lagani Wordpress dodatak koji pruža jednostavna rješenja za uređivanje blogova, web stranica i uopšteno sadržaja);
2. Optimizely (aplikacija koja omogućava da postavite određene rokove i vodite izvještaje);
3. Intercom (ovim alatom možete pratiti aktivnosti korisnika koji koriste vaše online alate i aplikacije);
4. Fuze (to je video i konferencijska video usluga koja omogućava korisnicima da za vrijeme poziva šalju poruke i fajlove);
5. Mynd (ova aplikacija vrlo je korisna jer će se "spojiti" s vašim trenutnim kalendarom, i upozoriti vas kada imate na rasporedu sastanak i sl.);
6. ZenPayroll (ovom aplikacijom kontroliše se sistem plaćanja radnika, a sama aplikacija olakšava administrativno praćenje zaposlenika);
7. IconFinder (aplikacija će vam pomoći da pronađete najbolje ikone za vaše aplikacije ili web-stranice);
8. Canva (aplikacija koja stvara vrlo dobar grafički dizajn. Takođe, ona prati kompletan grafički dizajn vašeg računa, pa tako "layout" možete mijenjati prema vašoj volji);
9. Buzzsumo (ova aplikacija analizira sadržaj, a istovremeno je i alat koji istražuje koji je sadržaj najbolji za određenu svrhu).

Ukoliko smatrate da je pored navedenih, još neka aplikacija od velike pomoći u modernom poslovanju, molim da je navedete u komentaru.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended