BANJALUKA - DebConf11, godišnja konferencija eksperata i kompanija iz informacionog sektora koji se bave računarskim operativnim sistemima zasnovanim na Linux platformi, počinje u nedjelju u Banjaluci, a trajaće do 30. jula. Sredstva za održavanje konferencije je obezbijedila Vlada RS, koja je pokrovitelj konferencije. Prema riječima Adnana Hodžića, jednog od organizatora, nedjeljnu svečanu uvodnu konferenciju će u Banskom dvoru otvoriti Milorad Dodik, predsjednik RS, a nakon njega će govoriti predstavnici Vlade RS i organizatori skupa. Hodžić ističe da se radi o događaju koji će imati veliki značaj za Banjaluku, RS, BiH i region.
"Prvi dan konferencije je otvoren za širu javnost i sve one koji su zainteresovani da učestvuju ili doprinesu zajednici informacionih tehnologija. Brojna su predavanja na kojima će građani moći da se upoznaju sa ovim dinamičnim sektorom", rekao je on.

Sponzori konferencije su Vlada RS, M:tel, Google, HP, Canonical, Linaro, kao i brojna druga poznata imena iz informacionih tehnologija. Osim Googla i HP-a, biće prisutni predstavnici Intela, Siemensa, IBM-a i drugih kompanija.

Iz Ministarstva nauke i tehnologije RS su saopštili da će uvodna obraćanja biti u nedjelju u deset sati, te da je prošle godine domaćin bio Univerzitet Kolumbija u Njujorku.
"Debian konferencija se prethodnih godina održavala u Argentini, Meksiku, SAD, Kanadi, Norveškoj, Finskoj, Škotskoj, Španiji i Francuskoj. Našoj konferenciji će prisustvovati veliki broj softverskih stručnjaka iz više od 80 država. Očekujemo između 350 i 500 učesnika", navode u Ministarstvu.

Dođite i vi i dajte svoj doprinos ovoj veličanstvenoj manifestaciji.

Saznajte više o DebConf11
Kako stupiti u kontakt
Kako doći do Banja Luke
Registracija
Mapa za printanje
Od autobuse stanice do hotela/venue-a
Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended

Igrajte šah - Play chess online