#LibreOffice,
#Lotus Symphony,
#PDFCreator,
#PDFill PDF and Image Writer Free.


LibreOffice ...za potpunu zamjenu Office-a. Sada već poznati fork OpenOfficea najbolja je alternativa Microsoftovom paketu kancelarijskih alata koji, uz klasične alternative za Excel, Word i PowerPoint, donosi i alternativu za Access, alat za crtanje te editor za pisanje matematičkih izraza. Drugim riječima, ako tražite moćan paket tipičnih alata za kancelarijski rad onda je LibreOffice idealan izbor, i to ne samo zbog dobrih mogućnosti, nego i stoga što je razvoj ovoga paketa redovan.
URL: www.libreoffice.org

Lotus Symphony ...za osnovne kancelarijske potrebe. Oni kojima LibreOffice nikako ne sjeda, alternativu mogu pronaći u IBM-ovom besplatnom paketu kancelarijskih alata koji je takođe zasnovan na OpenOffice-u. Razlika je što Lotus Symphony krasi daleko kompaktnije i vizualno atraktivniji interfejs te dolazi s tri osnovna alata: zamjenom za Word, Excel i PowerPoint. Minus je činjenica da službeno ne dolazi s provjerom pravopisa za naše jezike. Ali ako vam je lijep interfejs važan - Symphony je najbolji izbor.
URL: http://symphony.lotus.com

PDFCreator...za serversku instalaciju i dijeljenje. Bez obzira što je ovaj virtuelni štampač koji prebacuje u PDF dobro opremljen i nudi mnogo mogućnosti, njegove su funkcije ipak ograničenih sposobnosti. Ali to nadoknađuje jedinstvenom sposobnošću - posebnom instalacijom za servere. Drugim riječima, PDFCreator je idealan odabir za poslovne sredine u kojima postoji centralni server, možda i terminal-server, pa će izradu PDF-a moći koristiti svi korisnici uz samo jednu instalaciju.
URL: www.pdfforge.org/pdfcreator

PDFill PDF and Image Writer Free ...za uopštenije prebacivanje u PDF. Ključna prednost ovoga virtuelnog PDF štampača leži u njegovim bogatim mogućnostima. Ne samo da nudi sjajne funkcije za postprocesiranje PDF-ova (štapanje PDF dokumenata, dodavanje vodenih pečata, reformatiranja, slanje e-poštom i slično), ali i optimizacije PDF-ova i dodavanja metapodataka, nego nudi i mogućnost izrade prezentacije, rotiranja i rezanja, bezbjednosne mogućnosti te štošta drugo. Tražite izvrsno opremljen PDF štampač? Našli ste ga.
URL: www.pdfill.com/freewriter.html

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended

Igrajte šah - Play chess online