Avast Free Antivirus,
Avira AntiVir Personal,
Microsoft Security Essentials,
Malwarebytes Anti-Malware,
SuperAntiSpyware,
360 Total Security

Avast Free Antivirus 6.0 ...za kompletnu zaštitu. Ovo je odlično opremljen besplatni antivirus koji po svojim mogućnostima čak i u besplatnom izdanju može zasjeniti i neka komercijalna imena, a svakako mnogobrojna besplatna. Ukupno gledano, Avast je idealan antivirus kada tražite solidne performanse i dobro odmjeren nivo zaštite, ali pri tome i dodatne elemente kao što je zaštita u realnom vremenu koja podrazumijeva web, e-mail, IM, P2P, mrežnu zaštitu, skeniranje pri bootanju i tome slično.
URL: www.avast.com/free-antivirus-download

Avira AntiVir Personal 10.0 ...za dobru detekciju. Među besplatnim antivirusnim rješenjima, ova verzija Avire nudi jednu od najboljih nivoa zaštite i odličnu detekciju najraznovrsne gamadi, pa čak i rootkita. Prednost je i što nije gladna resursa pa je odlično rješenje za nešto starije računare. Treba imati na umu da besplatna verzija Avire ne nudi velike mogućnosti, većina ih je rezervisana za komercijalno izdanje, ali je ono što se nalazi u paketu dovoljno za osnovnu zaštitu od virusa i ostale gamadi.
URL: www.avira.com/free

Microsoft Security Essentials 2.0 ...za praktične. Jako malo lažnih uzbuna, uopšteno solidna zaštita te mogućnost korišćenja u manjim kancelarijama (do deset računara) osnovni su parametri zbog kojih je ovo besplatno Microsoftovo antivirusno rješenje našlo svoje mjesto na milionima računara. Osim toga, ne traži gotovo nikakvu interakciju korisnika kako bi radio (osim u trenutku kada detektuje napad) pa je samim time idealan za kućne korisnike i totalne početnike koji se žele osigurati od virusne pošasti.
URL: www.microsoft.com/security_essentials

Malwarebytes Anti-Malware 1.50.1 ...za detekciju i uklanjanje napasti. Ovaj je alat već mnogo puta imao priliku dokazati se u praksi, i to svaki put iznova uspijeva. Vrlo je sposoban kod uklanjanja malwarea i ne traži previše korisničkog znanja pa je baš zato i popularan kod vrlo širokog kruga korisnika. Ipak, treba imati na umu da nije savršen niti sposoban ukloniti baš svakoga napasnika koji se ukotvio na računaru, ali da mora biti dijelom paketa alata svakoga ko se ukoštac ide primiti s malwareom, to je svakako istina.
URL: www.malwarebytes.org

SuperAntiSpyware 4.52.1000 ...za eliminaciju i popravljanje štete. Vrlo sposoban alat za uklanjanje zloćudnog softvera koji, za razliku od svoje slične braće, ide i korak dalje. U besplatnoj verziji nudi zaštitu od hijackinga internet pretraživača (neće dopustiti neovlašćenu promjenu početne web-stranice u browseru), ali tu je i nekoliko vrlo korisnih dodataka koji će ispraviti moguće nepravilnosti u radu Windowsa nakon što je zaraza uklonjena. Na primjer, aktivirati Task Manager, resetovati policy ili resetovati pozadinu na radnoj površini.
URL: www.superantispyware.com

Po meni najbolji

360 Total Security - 360 Total Security dolazi za 5 slojeva zaštite, od kojih se 4 odnose na antivirus zaštitu a jedan na testiranje i krpljenje sistemskih problema na računaru prouzrokovanih djelovanjem malvera ili korisnika. Od 4 nivoa antivirus zaštite, dva su aktivirana odmah poslije instalacije a to su dva 360 cloud based skenera, jedan standardni cloud skener i jedan koji prati sumnjivo ponašanje na računaru… dok Bitdefender i Avira nisu aktivirani po defaultu već ih morate sami aktivirati ručno. Malo sam čitao po raznim forumima i koliko vidim, dovoljna su i ova dva difoltna 360 mehanizma kojima skoro ništa ne prolazi, ali zašto se dodatno ne obezbjediti i zaštitom baziranom na definicijama virusa ova dva odlična antivirus rješenja pogotovo ako se zna da značajnije ne opterećuju sistem.

Aktivacijom ova dva alata 360 Total Security će koristiti definicije virusa preuzete od Avire i Bitdefendera ali ne i same te antiviruse i na osnovu njih juriti zaraze po računaru. Aktivirate ih tako što kliknete na VirusScan pa aktivirate prekidač nad ikonicama Averi i Bitdefendera.

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended