Telegram: Telegram je aplikacija za dopisivanje koja je otporna na špijuniranje od strane NSA, a broj njenih korisnika se iz dana u dan povećava od kada je WhatsApp postao dio Facebook-a.
URL: http://www.majkic.net/novosti/nauka-i-tehnologija/620-telegram-im-aplikacija-za-sve-platforme

Zoom: Veoma korisna platforma, koju sve više ljudi koristi zbog jednostavnosti. Odlična je za video komunikaciju, jer ima jednostavnu „cloud“ platformu za video i audio sastanke, webinare itd. Postoji i aplikacija koja se može skinuti sa google play-a, ili iOS-a. Ipak, je preporuka koristiti zoom putem desktop računara ili lap-top-a, jer postoji razlika u određenim funkcijama, kao i funkcionalnosti, preglednosti itd. Zoom platforma je korisna zato što je Besplatna za korišćenje, Može se dijeliti ekran sa drugima, Mogu se snimati razgovori, Odličan video i audio kvalitet. Kada se radi o sastanku 1 na 1, (Personal Meeting) nema ograničenja. Kada se radi o većem broju učesnika (tri ili više), onda postoji ograničenje od 40 minuta. LINK.

Wechat: kineska je višenamjenska aplikacija koja funkcioniše na različitim platformama. Pored toga što pruža slične mogućnosti kao WhatsApp i Viber, ona je ujedno i društvena mreža i aplikacija za plaćanje putem telefona. Nalazi se u upotrebi od 2011. godine. Razvijena je od strane Tencenta koji broji preko milijardu mjesečnih aktivnih korisnika.

URL: https://www.wechat.com/en/

Miranda IM: Za ljubitelje proširenja. Okruženjem nije privlačna, ali Miranda IM i ne cilja baš na korisnike kojima je estetika najvažnija. Zapravo cilja na drugu grupu korisnika: one koji vole bogate mogućnosti. Inicijalno ih Miranda nema mnogo, ali njezina prednost leži u proširivosti. Zato nakon instalacije (ili pokretanja portabilne verzije) prva stanica bi trebala biti web-stranica sa dostupnim pluginovima, a onda slijedi užitak, proširivanje mogućnosti i napredna konfiguracija.

URL: www.miranda-im.org

Trillian Astra: za estete. Riječ je o klijentu koji se ili voli ili mrzi, ali ono što mu se mora priznati činjenica je da ima najatraktivnije okruženje u konkurenciji. Podržava dosta IM protokola pa je time prikladan za većinu korisnika, a uprkos modernom okruženju koji će neki obožavati, a drugi mrziti, nije gladan resursa. Uslovt za korišćenje klijenta je otvaranje Trillianovog korisničkog naloga (na taj način čuva podešavanja), ali ako vam to smeta - Miranda IM je bolji izbor.
URL: www.trillian.im

Skype: za telefoniranje. Skype je vjerovatno najpoznatiji i jedan od najrasprostranjenijih VoIP klijenata uopšte pa ako su vam važni glasovni i videorazgovori, onda je Skype klijent kome ćete teško pronaći alternativu. Naravno, pozivi sa Skypea na Skype su besplatni, a ako mislite nazivati mobilne ili fiksne telefone u zelmlji ili širom svijeta, prvo ćete morati kupiti kredite i onda telefonirati po vrlo povoljnim tarifama. Prednost je što postoji i verzija za mobilne telefone, što mu daje novu vrijednost.
URL: www.skype.com

Viber: Viber je VOIP (voice over IP) i IM (instant messaging) aplikacija za pametne telefone. Viber je najsličniji Skajpu, iako mnogo siromašniji opcijama. Viber omogućava besplatnu tekstualnu ili glasovnu komunikaciju između svih Viber klijenata. Viber možete pokrenuti na sledećim operativnim sistemima: Windows, Android, Blackberry, iOS, Series 40, Simbian, Windows Phone i Mac OS. Prije instalacije na računar morate ga imati instaliranog i na mobilni telefon.

Sve što je potrebno da bi ste besplatno komunicirali sa drugim Viber klijentom je uređaj koji ga podržava i internet konekcija. Očigledan prednost Vibera je da jednom kada obe stranu podese Viber aplikaciju više ne moraju da troše novac na skupocjene pozive ili sms-ove ako su inostranstvu.
URL: http://www.viber.com/en/

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended

Igrajte šah - Play chess online