#uTorrent,
#Tixati,
#Vuze,

uTorrent ...za svakodnevicu. Perolak, moćan, dobro opremljen i briljantan programčić koji je postao i podloga za službeni klijent torrenata i dalje je najpopularniji. Ipak, uprkos sjajnim mogućnostima i zavidnim performansama, nekima bi mogao zasmetati pokušaj instalacije toolbara (moguće ga je preskočiti) i uvođenje „nepotrebnih" mogućnosti (na primjer, Apps). Međutim, stvarnost je jednostavna - sa ovim klijentom nećete pogriješiti, i to pogotovo ako računate i na udaljeno upravljanje.
URL: www.utorrent.com

Tixati ...za željne promjene. Noviji klijent BitTorrenta koji će se najviše svidjeti onima koji razumiju što je DHT, PEX i Magnet, stalo im je do RC4 kriptovane veze te vole imati klijent koji nudi nešto naprednije mogućnosti. Naravno, pri tome im je važna i brzina, performanse (Tixati radi odlično na Windowsima 7 dok su na XP-u performanse pomalo narušene) te redovan razvoj. Zapravo, može li Tixati zamijeniti uTorrent? S dovoljno vremena za razvoj, vjerujemo da može.
URL: www.tixati.com

Vuze ...za ljubitelje multimedije. Koncept u kojem torrent-klijent više nije samo puki klijent nego okruženje kroz koje se konzumira multimedijalni sadržaj, a preuzimanje torrenata nije previše naglašeno nije se baš svima svidio. Ali publiku Vuze pronalazi i dalje, a zašto i ne bi kada se u tren oka može doći od raznovrsnog HD (i drugog) sadržaja i pri tome iskoristiti Vuze za skidanje drugih torrenata? Možda zato jer ima previše reklama, pa ako ih mrzite, ovaj klijent nije za vas.
URL: www.vuze.com

tixati.jpg utorrent.jpg vuze.jpg

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.