#Google Picasa,
#Windows Live Photo Gallery 2011,
#FastStone image Viewer,

Google Picasa ...za ljubitelje Googlea. Ovaj izvrstan alat za organizaciju fotografija u albume osnovan od strane Google-a će svoje obožavaoce svakako pronaći u grupi onih kojima su slike razbacane, ali i onima koji već imaju određenu hijerarhijsku strukturu. Slike će na brzinu organizovati u albume (gdje god se nalazile na diskovima) i raspodijeliti ih po datumu, a uz brojne organizacione mogućnosti nudi dijeljenje slika putem online servisa, njihovo uređivanje te mnogo drugih mogućnosti.
URL: http://picasa.google.com/

Windows Live Photo Gallery 2011 ...za stvaranje albuma. Ako vam smeta što Picasa generiše Ini fajlove u mapama, a tražite sličnu (možda ponegdje i bolju) univerzalnu funkcionalnost, onda ne tražite dalje od galerije slika koja dolazi kao dio paketa Windows Live Essentials. S galerijom ćete moći sve što i treba: importovati fotografije s fotoaparata (ili s diskova), organizovati ih u albume, uređivati ih te ih podijeliti s drugima putem poznatih servisa kao što su Facebook i Flickr.
URL: http://explore.live.com/windows-live-photo-gallery

FastStone image Viewer 4.5 ...za tradicionalno pregledavanje. Nisu svi obožavaoci velikih integrisanih programa koji u jedinstvenom okruženju nude mnogo mogućnosti jer obično tjeraju korisnike da prihvate njihovu organizacionu logiku. Ako biste radije zadržali neku vlastitu hijerarhijsku strukturu, ali si olakšali život pri pregledavanju slika i njihovoj brzoj doradi, onda je ovaj preglednik slika s mogućnošću uređivanja i konvertovanja te drugih osobina upravo ono što tražite.
URL: www.faststone.org

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended

Igrajte šah - Play chess online