fbpx

The Gimp,
Paint.Net,
Adobe Photoshop

 The Gimp ...za iskusne grafičare. Iako to zvuči pretenciozno, ono što je Photoshop u svijetu Windowsa, to je Gimp u svijetu Linuxa. Kako postoji verzija i za Windowse, svi iskusni u editovanju i baratanju digitalnom fotografijom naći će ovaj alat i više nego adekvatnim da odrade čak i vrio složene zahvate na fotografijama. Drugi će pak najprije morati uložiti nešto vremena kako bi prošli tutoriale dostupne širom interneta. Ali, isplati se.
URL: www.gimp.org

Paint.Net ...za brzinsko editovanje. Zgodno okruženje prilagođeno i početnicima te kolekcija osnovnih alata za obradu fotografija čine ga idealnim za brzinsko editovanje slika. Drugim riječima, trebate li neku sliku na brzinu izrezati, možda skenirati (ako imate skener), ukloniti efekt crvenih očiju, primijeniti hrpicu efekata, podesiti levele, oštrinu ili kontrast te sve konačno snimiti u neki popularni grafički format, Paint.Net se jednostavno nameće kao idealno rješenje.
URL: www.getpaint.net

Adobe Photoshop ... Adobe Photoshop je softver namijenjen za rastersko obrađivanje digitalnih fotografija. Trenutno je vodeći grafički alat i namijenjen je za korištenje na Microsoft Windows i Apple operativnim sistemima. Kompanija zaslužna za Photoshop se zove Adobe Systems.
URL: http://www.adobe.com/products/photoshop.html

Gimp.jpg PaintNET.jpg