fbpx

#Avidemux,
#VirtualDub,
#Windows Live Movie Maker 2011,

Avidemux 2.5.4 ...za više namjena. Riječ je o programu otvorenog koda namijenjenom višenamjenskom editovanju videozapisa i procesiranju koji je s jedne strane jednostavan za korišćenje (uzmu li se u obzir osnovne mogućnosti), a s druge strane nudi solidan niz mogućnosti. Zapravo, najveća mu je prednost primjena velikog broja filtera zbog kojih je moguće napraviti praktično šta god vam padne na pamet, a tu je mogućnost korišćenja iz konzole te skriptovanje radnji - idealno za zahtjevnije.
URL: http://avidemux.sourceforge.net/

VirtualDub 1.9.11...za znalce. Jedan od najpoznatijih alata za uređivanje videozapisa koji ne zna raditi sa svim formatima nego je podrška ograničena na vrlo malen broj, zapravo na format AVI. Ipak, kada se pridodaju videofiltri te uz određenu količinu znanja, VirtualDub se pretvara u moćan editora videofajlova koji će odlično poslužiti kada na brzinu želite snimiti videosadržaj (može i s eksternog uređaja), procesirati ga, urediti i onda snimiti za daljnju obradu ili konverziju.
URL: www.virtualdub.org

Windows Live Movie Maker 2011 ...za vlastite filmove. Zapravo nije toliko riječ o alatu za editovanje videozapisa (iako ima i tu sposobnost), koliko o rješenju za izradu filmova od fotografija ili drugih videozapisa. Potrebno je samo importovati fotografije i videozapise s računara ili kamere, aktivirati opciju AutoFilm, dodati zvučnu pozadinu i poigrati se drugim parametrima (možda dodati specijalne efekte ili primijeniti filtre) i imaćete spreman film za dijeljenje ili snimanje na odgovarajući medij.
URL: http://explore.live.com/windows-live-movie-maker


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti moj web sajt.

Na njemu ćete naći stvari koje volim:

  • podatke o meni,
  • mojoj domovini, Republici Srpskoj,
  • mojoj opsesiji, Informacionim tehnologijama i
  • sitnicama koje život čine ljepšim.

Naravno, vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je ova posjeta koristila u bilo kom pogledu, napišite mi to, veoma ćete me obradovati.

Srdačan pozdrav i uživajte u životu!

Dejan MAJKIĆ

Prijatelji sajta

Riješite današnji problem

Igrajte šah - Play chess online