#Avidemux,
#VirtualDub,
#Windows Live Movie Maker 2011,

Avidemux 2.5.4 ...za više namjena. Riječ je o programu otvorenog koda namijenjenom višenamjenskom editovanju videozapisa i procesiranju koji je s jedne strane jednostavan za korišćenje (uzmu li se u obzir osnovne mogućnosti), a s druge strane nudi solidan niz mogućnosti. Zapravo, najveća mu je prednost primjena velikog broja filtera zbog kojih je moguće napraviti praktično šta god vam padne na pamet, a tu je mogućnost korišćenja iz konzole te skriptovanje radnji - idealno za zahtjevnije.
URL: http://avidemux.sourceforge.net/

VirtualDub 1.9.11...za znalce. Jedan od najpoznatijih alata za uređivanje videozapisa koji ne zna raditi sa svim formatima nego je podrška ograničena na vrlo malen broj, zapravo na format AVI. Ipak, kada se pridodaju videofiltri te uz određenu količinu znanja, VirtualDub se pretvara u moćan editora videofajlova koji će odlično poslužiti kada na brzinu želite snimiti videosadržaj (može i s eksternog uređaja), procesirati ga, urediti i onda snimiti za daljnju obradu ili konverziju.
URL: www.virtualdub.org

Windows Live Movie Maker 2011 ...za vlastite filmove. Zapravo nije toliko riječ o alatu za editovanje videozapisa (iako ima i tu sposobnost), koliko o rješenju za izradu filmova od fotografija ili drugih videozapisa. Potrebno je samo importovati fotografije i videozapise s računara ili kamere, aktivirati opciju AutoFilm, dodati zvučnu pozadinu i poigrati se drugim parametrima (možda dodati specijalne efekte ili primijeniti filtre) i imaćete spreman film za dijeljenje ili snimanje na odgovarajući medij.
URL: http://explore.live.com/windows-live-movie-maker

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Top Top Top !!!

Igrajte šah - Play chess online