#Format Factory,
#Freemake Video Converter,
#HandBrake,

Format Factory ...za velik broj formata. Riječ je o moćnom multifunkcionalnom konverteru audio i videoformata koji podržava veliki broj multimedijskih formata i, što je još važnije, nudi već definisane profile za konverziju. Zbog toge je pogodan baš za one koji se ne žele previše mučiti sa formatima nego samo žele, na primjer, konvertovati sve DivX-e u format pogodan za mobilne uređaje, a da pritom ne mare previše za performanse niti za atraktivan interfejs.
URL: www.formatoz.com

Freemake Video Converter ...za dobre performanse i mogućnosti. Tažite li konverter videofajlova koji se zna nositi s brojnim videoformatima, omogućuje konvertovanje videa direktno sa poznatih online servisa, omogućuje elementarno uređivanje samoga videozapisa i pri svemu tome nudi solidne performanse, onda je ovo konverter koji će vas oduševiti. Odlično je opremljen, lijepo izgleda, a zavidne performanse postiže ako radi na računaru s tehnologijom CUDA pa ako imate Nvidijinu karticu - ovo je najbolji izbor.
URL: www.freemake.com/free_video_converter/

HandBrake ...za konverziju Blu-raya. Za izvor će prihvatiti DVD ili Blu-ray naslov s time da moraju biti dekriptovani ili neki od videoformata koji libavformat može pročitati, a libavcodec dekodirati i omogućiti konverziju u MP4 ili MKV format pri čemu se koristi Theora, MPEG-4 H.264. U prevodu, sve ovo samo znači da je HandBrake idealan alat za konverziju DVD Blu-ray naslova u MKV, a ako vam sve ovo zvuči presloženo, budite bez brige - HandBrake je lako koristiti.
URL: www.handbrake.fr

Ipak po meni najbolja verzija light programa za koverziju, trimovanje, spajanje vide fajlova je WinX HD Video Converter Deluxe. Nije besplatan ali vrijedi svakog uloženog novčića.

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended