obama-merkel

Predsjednik SAD Barak Obama i njemačka kancelarka Angela Merkel dogovorili su se da organizuju sastanak bezbjednosnih zvaničnika dve zemlje na visokom nivou kako bi se detaljnije razmotrili navodi o špijuniranju američke Nacionalne bezbjednosne agencije NSA u inostranstvu, saopštila je Bijela kuća.

U saopštenju se navodi da su dva lidera telefonom razgovarala o izvještajima da je američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) prisluškivala kancelarije Evropske unije u Vašingtonu, Njujorku i Briselu, što je između ostalog otkriveno u informacijama koje je objelodanio bivši saradnik NSA Edvard Snouden.

Obama je rekao da će njegova vlada procijeniti tvrdnje da su SAD postavili prislušne uređaje u kancelarijama EU i da će obavjestiti američke saveznike o tome.

On je dao uvjeravanja Angeli Merkel da SAD “ozbiljno shvataju” zabrinutost svojih evropskih saveznika i partnera poslije otkrića o američkom špijuniranju Evropljana.

Dvoje lidera ponovilo je da je važno da se nastavi bliska saradnja njihovih obavještajnih službi u borbi protiv terorizma i drugih prijetnji za bezbjednost SAD, Njemačke i njihovih saveznika, navela je Bela kuća.

Bijela kuća je takođe navela da će se eksperti iz SAD i Evrope sastati već 8. jula da razmjene informacije o američkom programu nadzora komunikacija Prizma Projekat, koji, prema oktrićima Snoudena, takođe pogađa evropske građane.

Beta-AP


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Top Top Top !!!

Igrajte šah - Play chess online