Kompanije uvijek traže talentovane zaposlenike, međutim kandidati za posao takođe procjenjuju svoje buduće poslodavce i imaju kriterije u kakvim firmama žele raditi. Internet stranica koja prikuplja biografije te spaja kompanije s potencijalnim zaposlenicima, LinkedIn, objavila je spisak najpoželjnijih kompanija. Spisak je zasnovan na podacima sakupljenim na uzorku od nekoliko hiljada istraživanja koja su provedena na više od 15 milijardi interakcija LinkedInovih korisnika, piše Busines Insider.

Prva četiri mjesta pokazuju kako zaposlenici najradije svoj posao obavljaju za kompanije koje se bave internetom i tehnologijom. Na prvom se mjestu najpoželjnijih kompanija za rad tako nalazi Google. Slijede ga Apple i Microsoft, a na četvrtom je mjestu Facebook.

Pri vrhu spiska nalaze se još kompanije: Unilever, General Electric, Pepsico, P&G, McKinsey & Company te Coca Cola.

Podsjetimo, kompanija Universum prije nekoliko je godina provela istraživanje na osnovu rezultata izbora studenata iz SAD-a, Japana, Kine, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Italije, Rusije, Španije, Kanade i Indije te je napravila listu TOP 50 najpoželjnijih svjetskih poslodavaca.

Na prvom je mjestu i tada bio Google.

worlds-most-in-demand-employers

NAPOMENA: Ako želite da promovišete link u ovom članku, javite mi.

Ako vam se ovaj članak dopao, lajkujte FB stranicu DM Spot, Twitter ili LinkedIn i budite obavješteni kad novi članak bude objavljen.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended

Igrajte šah - Play chess online