Google-ov poslovni cilj je „da organizuje svjetske informacije i učini ih svjetski dostupnim i korisnim“ Google-ova poslovna filozofija uključuje izjave kao što su „Ne budite zli“, i „Posao bi trebao biti izazovan i izazov treba da bude zabavan“, prikazujući tako opuštenu poslovnu kulturu. Sjećate li se života prije Googlea? Bilo je teško. Morali smo koristiti geografske karte na papiru, učiti jezike, kupovati rječnike stranih riječi, autokarte i sl. (užas!). Ove se godine obilježava 14. rođendan Googlea, a Huffington Post je potaknut time sastavio listu stvari koje radimo uz pomoć Googlea:

1. Tačno pisanje riječi. Da li se piše odjeljenje ili odjelenje?

2. Google nam pomaže da provjerimo podatke o nekome. Facebook nekad jednostavno nije dovoljan kad želimo da o nekome saznamo nešto više.

3. Google nam pomaže da se snađemo u prostoru - zahvaljujući Google mapama imamo realnu sliku mjesta gdje planiramo da idemo.

4. Da li se iko sjeća kuvara u štampanoj verziji? Danas kada nakon napornog dana na poslu želimo da u kratkom roku sebi organizujemo večeru, izguglamo adresu i broj telefona najbliže dostave koja nam na kućnu adresu donosi gotovo jelo.

5. Google nam pruža zabavu - kad želimo da predahnemo, uvijek možemo odgledati neki video na YouTube mreži, koju je Google kupio, nakon što je postao planetarno popularan.

6. Znate nečije ime, ali ne znate kako osoba izgleda? Google će vam pomoći i u tome - nakon što “izguglamo” nečije ime, Google će nam izbaciti fotografiju te osobe.

7. Čuli ste već za Google automobil bez vozača? Osoba sjedne u automobil, unese željenu destinaciju i vozilo odradi sve umjesto njega. Iako usluga nije globalno dostupna, automobili bez vozača se već koriste u nekim državama SAD-a.

8. Ako želite u bioskop, uvijek možete izguglati podatke o filmu, glumcima - i tome gdje se i kada prikazuje neki film.

9. Koliko jezika govorite? "Se utilizó para aprender idiomas, ahora Google Translate" - prevedite ovu rečenicu na Google translateu

10. Google vam pomaže da utvrdite istinitost neke informacije. Nekad ste sto posto sigurni u nešto, ali vas drugi ubjeđuju da niste u pravu. Informacije sada možete provjeriti “guglanjem”.

11. Zahvaljujući Googleu u pretraživač samo unesemo dio neke fraze i dobićemo željene citate.

12. Svakodnevno se mučite sa konverzijom različitih jedinica? Google zna i to.

13. Google nam pomaže da proverimo značenje neke riječi, pa nam rječnik stranih riječi praktično nije potreban. Neko kaže nešto što ne razumete i vi odmah možete provjeriti riječ ili frazu.

14. Pomoću specijalnog sajta Google Weddings možete da napravite sajt koji je posvećen vašoj svadbi na Google Sites, tako što ćete urediti fotografije u on-line uređivaču Picnik, sve isplanirati u Google Docs, i na kraju, postaviti fotografije tog događaja u Picasa Web Albums.

15. Organizujte, menjajte i delite fotografije sa Google Picasa-om

16. Google Calendar pomaže pojedincima, ali i cijeloj organizaciji da efikasnije upravlja vremenom. Ova aplikacija vam omogućava da napravite lični kalendar obaveza, šaljete drugima pozivnice za sastanke ili događaje i pratite potvrde dolaska. Takođe, možete praviti kalendare sa dijeljenim pristupom, koje će koristiti i mijenjati više osoba. Google Calendar ima mogućnost za detaljno podešavanje prava pristupa ličnim, grupnim ili poslovnim kalendarima i događajima, a možete mu pristupiti sa bilo kog mesta putem veb pretraživača ili mobilnog telefona. Takođe, postoji i mogućnost slanja besplatnih SMS podsetnika na vaš telefon.

17. ...

I na kraju, postavljamo vama pitanje, kako bi izgledao vaš život bez google-a?

Vijesti.me


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended