×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: [ROOT]/images/it-news/olympics
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

 olympics01Olimpijske igre nikada nisu bile tehološki, medijski i društveno bolje pokrivene i opremljenije od ovogodišnjih igara u Londonu. Osim velike organizacijske, tehničke, tehnološke i sigurnosne mašinerije, ove godine naglasak je stavljen i na društvenu stranu.

Ove olimpijske igre mogli bismo nazvati ‘prvim Olimpijskim igrama popraćenim društvenim mrežama’ kao i ‘prvim Olimpijskim igrama popraćenim aplikacijama za pametne telefone’.
Nikada u istorije Igara, medijska i društvena pažnja nije bila više usmjerena na olimpijske igre.

Organizacioni odbor je dao tehničkom timu budžet od 500.000.000 funti za pokretanje igara, do sada je tim kupio 165 fiksnih telefona, 80.000 fiksnih i 1.000 bežičnih pristupnih internet tačaka, 700 servera, 1000 laptop računara i položio nevjerovatnih 4.500 kilometara eternet, električnih i optičkih kablova.

Od igara u Pekingu, 2008. godine do danas naglo se povećao broj korisnika Facebooka i Twittera pa je tako ove godine NBC kao službeni medijski partner igara, snage udružio s Twitterom po čemu su ovo prve takve igre koje imaju apsolutno pokriće na društvenim mrežama. Ukoliko još ne pratite, možete to učiniti na njihovom službenom twitter profilu @London2012 na kojem imate navedene sve ostale sportove koje možete zasebno pratiti.

Isto tako, tokom igara, londonsko oko poznato i pod nazivom “Milenijumski točak” svjetliće u bojama raspoloženja igara. Tako će žuta svjetliti za pozitivno, ljubičasta za negativno, a zelena boja za ravnodušno raspoloženje Britanaca.

Osim Twittera, Olimpijske igre London 2012 možete pratiti na Facebooku i YouTubeu kao i na http://www.london2012.com/.

Ukoliko se nalazite u Londonu za vrijeme igara (recimo da ste otišli bodriti naše olimpijce) korisna informacija će vam biti da je u cijelom Londonu otvoren besplatan WiFi kanal pa je tako London ovih dana ujedno i najveći HotSpot na svijetu.

Takođe, za lakše praćenje rezultata napravljene su službene aplikacije za pametne telefone te ukoliko želite možete ih preuzeti za svoj iOS, Android, Windows Phone i BlackBerry uređaj, a za sve ostale tu je mobilna stranica.

Iako je najavljena mogućnost kupovine karata za javni prijevoz NFC tehnologijom, organizatori su zajedno sa TfL-om (Transport for London) objavili kako ta mogućnost ipak ne bude dostupna tokom igara, odnosno da veoma mala količina autobusa bude opremljena spomenutom tehnologijom.

Kako bi baš svi našli svoju zanimaciju tokom igara, organizatori su osmislili ovu zanimljivu igru u kojoj možete kreirati vlastite maskote igara u Londonu i igrati olimpijske sportove stoga ukoliko imate djecu, obavezno im dajte da ovo isprobaju.

Kako bi cjelokupne igre prošle mirno, svi medijski partneri dobili pristup sadržaju, sve TV kuće mogle prikazivati prenos igara, organizatori su se udružili sa firmom AtoS koja je svjetska IT kompanija zadužena za cjelokupnu IT infrastrukturu za vrijeme igara, a već imaju iskustva s ranijih igara. Tako su za potrebe Londonskih olimpijskih igara sagradili ogroman IT centar (TOC) koji sadrži više od 10.000 računara, servera, mrežnih i bezbjednosnih uređaja koji su raspoređeni po više od 90 lokacija.

Ljetnje Olimpijske igare su otvorene, zato uživajmo u sljedećih 17 dana u ovoj svjetskoj ceremoniji i navijajmo za što bolji rezultat naših olimpijaca!

{gallery}it-news/olympics{/gallery} 


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended