ISTRAŽIVAČI sa „Nortvestern univerziteta“ kažu da telefon može da bude toliko „pametan“ da zna kada treba da vam popravi raspoloženje. Ovi naučnici su počeli da razvijaju telefone koji će moći da rade kao „vizuelni terapeuti“, odnosno da pogode raspoloženje u kojem se nalazi korisnik i tako se „ponašaju“.
Ukoliko ste u depresiji, telefon će vam poslati poruku sa idejom šta da radite kako biste se oraspoložili. On će „učiti“ navike korisnika i po tome određivati kako se vlasnik telefona osjeća u tom trenutku. - Pokušavamo da napravimo posebne algoritme koji će prepoznavati sve što korisnik radi u tom trenutku i na osnovu toga odlučiti kako da se ponaša prema korisniku - rekao je psiholog Dejvid Mor, koji radi na projektu.

Probni testovi su zasada rađeni na malom broju korisnika, ali su se pokazali veoma uspješni, a ozbiljniji testovi slijede narednog ljeta.

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended