U saopštenju objavljenom na zvaničnom Google blogu najavljena je nova, jednostavnija, politika privatnosti koja će pokriti više servisa.

“Glavna promjena tiče se korisnika sa Google nalogom. Naša nova politika privatnosti jasno kaže da, ako ste ulogovani, mi možemo kombinovati informacije sa jednog servisa sa informacijama na ostalim servisima. Ukratko, tretiraćemo vas kao jednog kroisnika na svim našim proizvodima što znači jednostavnije i intuitivnije Google iskustvo”, navodi se na blogu. To znači da će vas, na primjer, nakon pretrage nekog pojma sljedeći put na YouTubeu dočekati preporuka za video klipove koji se na taj pojam odnose.

Google je preuredio i tekst Uslova korišćenja, sa kojima se morate složiti kada pravite nalog na nekom od servisa, tako da su sada jednostavniji za čitanje, kažu iz ove kompanije.

I, iako reakcije na promjene nisu dočekani pozitivnim komentarima, iz ove kompanije kažu da se oni ne mijenjaju, ostaju posvećeni slobodi podataka, ne prodaju informacije o svojim korisnicima niti ih dijele i trude se da budu što transparentiji oko toga koje informacije prikupljaju.

U priloženom videu možete videti kratko objašnjenje nove Googleove politike koja stupa na snagu za nešto više od mjesec dana. Google kaže da je konsultovao regulatorna tijela pri njihovoj izradi, a promjene se odnose na sve Google korisnike širom svijeta.


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended