Ova ideja ima za cilj da zajedno učinimo da se odnosimo prema sportu kao prema faktoru koji gradi društvo, vaspitava djecu i mlade i pozitivno utiče na formiranje njihovog karaktera.

Način razmišljanja, sistem vrijednosti i svijest ljudi skloni su promjenama. Te promjene počinju od lidera, uzora ili idola koje neko društvo ima.

Sportski uzori imaju ogroman uticaj na omladinu i utiču ne samo na njihovo buduće sportsko opredjeljenje, već i preuzimaju njihove modele ponašanja.

Iako u Republici Srpskoj i Gradu Banjaluka se promovišu talenti, treba se uložiti dodatan napor da se mladima ponudi niz sportskih aktivnosti kroz organizaciju što većeg broja sportskih manifestacija, međunarodnih turnira, trening kampova na kojima bi bila uključena djeca iz naše republike i našeg grada, ali i dovedeni brojni drugi gosti.

Važno je osmisliti slobodno vrijeme mladih, naročito tokom raspusta, kako bi se uključili u sportske aktivnosti i živjeli zdravim načinom života.

Takođe, institucije trebaju pokušati obezbjediti stipendiranje talenata kako bi omogućili da se i dalje aktivno bave sportom jer će možda jednog dana postati i reprezentativci, a to je od izuzetnog značaja za naš grad i za našu Republiku Srpsku.

U cilju promocije Boksa koji u Banjaluci ima veliku tradiciju a samim tim promovisanjem zdravog života, predlažem organizaciju otvorenih treninga BK Slavija na kojima će moći da prisustvuju djeca, mladi, roditelji i ostali građani koji žele da se informišu o radu kluba, kategorijama, načinima rada, uslovima učlanjenja ali najvažnije da se iskoristi prilika da se isprate i isprobaju boks trening na otvorenom.

Sve aktivnosti bile bi besplatne i organizovane sa ciljem da se promoviše ovaj plemeniti sport i zdrav stil života.

Za ovakve promocije BK Slavija, na svaki dan promocije, goste bi dočekivali članovi BK Slavija (po principu dežurstava) koji bi na vas uputiti na mjesto gdje se održava trening i pomogli da se trening stručno isprati.

Predlažem da se promotivni treninzi održavaju svakog vikenda tokom ljetnih mjeseci u trajanju od 60 min. u Parku Mladen Stojanović.

Naravno, ukoliko je moguće Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Grad Banjaluka ali i kompanije koje cijene društveno odgovorno poslovanje bi mogle da finansijski potpomognu održavanje ovakvih akcija, stimulišući volontere iz BK Slavije ali i polaznike kurseva.

Kako se vama čini ova ideja?

Pogledajte foto galeriju:

Vezani tekstovi:

Sve o rekreativnom boksu

Bokserski klub Slavija je sportska ljepotica Banjaluke

Zašto bi boks trebalo da uče djeca u svim školama


Imate ideju koju želite podijeliti sa zajednicom? Postavite je ovdje

Inkubator ideja sam inicirao u interesu svih građana grada Banjaluka i Republike Srpske

CILJ: Da se zajedničkim snagama, konstruktivnim prijedlozima, napravi baza kvalitetnih ideja koje bi očistile, uljepšale i funkcionalno unaprijedile grad Banjaluku i Republiku Srpsku.
Još jedan cilj je da se podstakne kreativno razmišljanje i inovativnost.

Svi učesnici imaju mogućnost da na kreativan način i na jedinstvenom mjestu prezentuju i razrade svoju ideju – od biznis plana do praktične realizacije iste.

Inkubator ideja ne garantuje i ne obećava da će ideje i planovi biti realizovani, ali će koristiti sve resurse i mogućnosti kako bi do realizacije došlo kao i da se predlagač ideje uključi kao član nadzornog odbora u njenom provođenju.

Pridruži se ovom projektu kao polju javnog interesa. Napiši svoju ideju!

Dejan Majkić
www.majkic.net

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended