My first encounter with the term lean startup introduced me to the concept of a smoke test.

The idea was elegant - place a value proposition on a landing page with the intent of gauging customer demand. So, of course, I applied it immediately.

When I heard about Sean Ellis’ “How disappointed would you be” survey, I used that. When I heard about concierge testing, Wizard of Oz testing, and paper prototyping, I used them. 

I used them without thought because that’s all I knew. I used them because someone whose name I recognized used them and wrote it down on a blog, in a book, or on a slide. I used them with the same flawed logic that says Air Jordans make great basketball players. After six years of living lean, I’m starting to recognize that to build something great, to build something that will last, to be a great carpenter, we don’t need a great pair of sneakers; we need a great toolbox.

And we need to know how to use it. Download your FREE Copy Now:

NOTE: If you would like to PROMOTE link in this article, please let me know.

If you liked this article, please like DM Spot FB page, Twitter, or LinkedIn and be notified when a new article is published.


Imate ideju koju želite podijeliti sa zajednicom? Postavite je ovdje

Inkubator ideja sam inicirao u interesu svih građana grada Banjaluka i Republike Srpske

CILJ: Da se zajedničkim snagama, konstruktivnim prijedlozima, napravi baza kvalitetnih ideja koje bi očistile, uljepšale i funkcionalno unaprijedile grad Banjaluku i Republiku Srpsku.
Još jedan cilj je da se podstakne kreativno razmišljanje i inovativnost.

Svi učesnici imaju mogućnost da na kreativan način i na jedinstvenom mjestu prezentuju i razrade svoju ideju – od biznis plana do praktične realizacije iste.

Inkubator ideja ne garantuje i ne obećava da će ideje i planovi biti realizovani, ali će koristiti sve resurse i mogućnosti kako bi do realizacije došlo kao i da se predlagač ideje uključi kao član nadzornog odbora u njenom provođenju.

Pridruži se ovom projektu kao polju javnog interesa. Napiši svoju ideju!

Dejan Majkić
www.majkic.net

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Preporuka