U ljetnim mjesecima velike su potrebe za odgovarajućom količinom vode kako bi drvoredi, parkovi i ostale zelene površe u Banjaluci izgledale reprezentativno te pružale ugodan osjećaj za sve koji u njima borave.

Budući da se upravo u ljetnim mjesecima redovno bilježi deficit vode, potrebno je realizovati projekat kojim je zalijevanje zelenih površina omogućeno korištenjem tehnološke vode.

Na ovaj način zelene površine će imati dovoljnu količinu vode tokom cijele ljetne sezone kada je potrebna minimalna količina od 5-8 l/m2 za nesmetan rast i razvoj biljaka zavisno o vrsti i vremenskim uslovima.

Zelene površine zalijevaju se tokom noćnih časova jer tada biljke mogu vodu optimalno iskoristiti, a utrošak iste je zbog smanjene evaporacije i uticaja sunca značajno manji.

Dislocirane zelene površine, parkovi i biljke koje zahtijevaju povećanu brigu za ljetnih mjeseci zalijevaju se putem cisterni koje se pune vodom iz bunara ili na izvorištima.

Trenutno u gradu Banjaluka koji gori na temperaturi većoj od 35 stepeni C, zelene površine niko ne održava (odabrati najpovoljnijeg izvršioca usluge) niti zalijeva što kao rezultat ima potpuno spaljene zelene površine.

Ovo je nedopustivo i hitno se mora primjeniti ova ideja.

Ko se trenutno brine o jedinom banjalučkom parku?


Imate ideju koju želite podijeliti sa zajednicom? Postavite je ovdje

Inkubator ideja sam inicirao u interesu svih građana grada Banjaluka i Republike Srpske

CILJ: Da se zajedničkim snagama, konstruktivnim prijedlozima, napravi baza kvalitetnih ideja koje bi očistile, uljepšale i funkcionalno unaprijedile grad Banjaluku i Republiku Srpsku.
Još jedan cilj je da se podstakne kreativno razmišljanje i inovativnost.

Svi učesnici imaju mogućnost da na kreativan način i na jedinstvenom mjestu prezentuju i razrade svoju ideju – od biznis plana do praktične realizacije iste.

Inkubator ideja ne garantuje i ne obećava da će ideje i planovi biti realizovani, ali će koristiti sve resurse i mogućnosti kako bi do realizacije došlo kao i da se predlagač ideje uključi kao član nadzornog odbora u njenom provođenju.

Pridruži se ovom projektu kao polju javnog interesa. Napiši svoju ideju!

Dejan Majkić
www.majkic.net

Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti moj web sajt.

Na njemu ćete naći stvari koje volim:

  • podatke o meni,
  • mojoj domovini, Republici Srpskoj,
  • mojoj opsesiji, Informacionim tehnologijama i
  • sitnicama koje život čine ljepšim.

Naravno, vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je ova posjeta koristila u bilo kom pogledu, napišite mi to, veoma ćete me obradovati.

Srdačan pozdrav i uživajte u životu!

Dejan MAJKIĆ

Prijatelji sajta