Nedjelja je dan za opuštanje, spremanje i nabavku, ali ponekad može postati izazovna misija kada se suočite sa djecom koja ne žele da pomognu oko kućnih poslova.

Kako ih naučiti važnosti slušanja i poštovanja?

Nakon povratka iz nabavke, pozvao sam djecu da mi pomognu preuzeti kese i raspakovati stvari, ali, nažalost, pomoći nije bilo jer su bili duboko zaglibljeni u svijet Fortnite-a.

Kako bih privukao njihovu pažnju, postavio sam im pitanje: "Želite li znati tajnu za dug život?" Njihov odgovor bio je potpuno ujednačen, pun znatiželje i želje za otkrivanjem.

"DA, DA!!!"

Onda sam im ispričao priču koja seže daleko unazad, do vremena kada su se djeca učila poštovanju kroz stare mudrosti i igre.

Pitao sam ih da li se sjećaju iz Vjeronauke kako glasi Peta Božija zapovijest?

Ona kaže: 'Poštuj oca svojega i mater svoju, da ti se produže dani na zemlji, koju ti daje Gospod Bog tvoj.'

Ona nas uči da poštujemo i cijenimo svoje roditelje, jer njihova briga i žrtva čine temelj našeg života.

Šta podrazumjeva poštovanje roditelja?

Poštovanje roditelja nije samo poslušnost, već i duboko razumijevanje i podrška. To znači brinuti se o njima kako u mladosti tako i u starosti, priznavajući njihov autoritet i ljubav koju su uložili u nas.

Zašto Bog nudi dug život onima koji poštuju zapovjesti?

Možda se pitate zašto je poštovanje roditelja povezano sa dugim životom.

Obećanje dugog života kao nagrada za poštovanje roditelja često se smatra simbolom Božje blagoslovene volje i podrške onima koji žive u skladu sa moralnim principima.

Ovaj koncept dugog života može se shvatiti na nekoliko nivoa:

  • Fizički aspekt: Dug život može biti povezan sa fizičkim blagostanjem i zdravljem koje proističe iz harmoničnih odnosa u porodici i poštovanja roditelja. Zdrav način života, koji uključuje stabilne porodične odnose, doprinosi dugovječnosti pojedinca.
  • Duševni aspekt: Dug život može takođe biti simbol duševnog blagostanja i unutrašnjeg mira koji proističe iz poštovanja moralnih principa i ispravnog ponašanja prema roditeljima. Osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti koji dolazi iz harmoničnih porodičnih odnosa pozitivno utiče na mentalno zdravlje.
  • Božja volja: Iz perspektive vjere, obećanje dugog života može se smatrati Božjom voljom i blagoslovom koji dolazi kao nagrada za poslušnost Božjim zapovjestima. Ovaj aspekt može se tumačiti kao Božje obećanje vjernicima koji slijede Njegove puteve.

Zaključak

Kroz Biblijsku priču, djeca mogu naučiti važnost poštovanja roditelja i kako to može oblikovati njihov život. Probajte i vi podijeliti ovu priču sa svojom djecom u trenucima kad vas neslušaju.

Bićete iznenađeni koliko je Biblijska lekcija moćna!!!

Pokušajte i Vi!

Jeste li već isprobali ovaj pristup? Podijelite svoja iskustva i rezultate u komentarima. Možda će i vaša priča inspirisati druge roditelje u njihovom putu odgajanja djece.

S poštovanjem,
Dejan

Vezani tekst:

Revizija Školskog Sistema: Spremnost za Promjene i Vizija Napretka


Dobrodošli

Hvala Vam što ste izabrali posjetiti DM Spot portal.

Na njemu ćete naći:

  • podatke o autoru,
  • članke na temu nauke i tehnologije,
  • eBiblioteku, preporuke,
  • članke iz života i stila i
  • promociju potencijala Republike Srpske.

Vidjećete i nešto što se nalazi između redova, moju ljubav i trud da ovaj sajt i komunikaciju prema Vama učinim originalnom, korisnom i atraktivnom i obećanje da neću prestati da se trudim.

Ukoliko nađete da Vam je posjeta ovom portalu bila koristila u bilo kom pogledu, razmislite o tome da mi platite kafu kako biste podržali moj rad.

Recommended